För knappt två veckor sedan kickade vårt projekt Entreprenörskolan 2018 igång med 35 framtida entreprenörer i startfältet. Introduktionen av årets uppsättning gästades av Simon Wikstrand som bland annat driver Helsingborg Marathon som blivit utnämnt till Årets evenemang i Nordvästra Skåne 2016. Det andra tillfället gästades av serieentreprenören Karsten Deppert som riktat in sig på socialt entreprenörskap.

Under åtta kvällar under våren kommer deltagarna att få en crash course i entreprenörskap. Kvällarna består av föreläsningar och workshops med fokus på olika aspekter inom företagande, exempelvis affärsmodeller, juridik, bokföring och marknadsföring. Deltagarna kommer att förses med handfasta tips och trix för hur man startar och driver ett företag och de olika kvällarna gästas av experter inom de olika områdena. Detta gör att deltagarna får bästa möjliga förutsättningar för att göra skillnad genom sitt framtida företagande.

“Inspirerande föreläsningar med både intressant och relevant innehåll kändes det som. En del kunskaper hade jag sedan tidigare, men fick mycket ny input. Bra med utrymme för frågor till föreläsarna samt kunna diskutera lite deltagare emellan. Kul med människor som verkligen brinner för vad de sysslar med och gärna delar med sig. Är glad och tacksam för kontakterna man får med en sådan här kurs, både med föreläsare och deltagare. Många trevliga träffar och mycket inspiration för en liten summa pengar och generöst att bjuda på tilltugg också. Som helhet en toppenkurs och vore kul med någon form av fortsättning. Bra variation på innehållet i kursen. Tack Karsten och Calle för ert engagemang!” – deltagare från 2017 års uppsättning av Entreprenörsskolan.

Det är det fjärde året som Entreprenörskolan arrangeras tillsammans med Näringslivskontoret i Helsingborgs stad.

Leave a Reply