Integration

Effektivare integrationsarbete – Almedalen Edition

By juni 20, 2018 No Comments

För att integrationen i Sverige ska förbättras krävs att de som arbetar med integration blir bättre på att hjälpa varandra att hjälpa andra. Vi  är eldsjälar som har genomfört flera samtal där vi fokuserat på att skapa broar mellan integratörer, myndigheter, politiker och entreprenörer för att integrationen ska bli så effektiv som möjligt. Vi har märkt att det fungerar. Vi har märkt att det ger energi. Vi har märkt det gör skillnad.

Därför vill vi samla personer som arbetar med integration för en picknick under Almedalsveckan. Eventet är inte sponsrat. Det finns inget tält, inga beachflaggor och ingen bjudmat. Vi önskar att du kommer som du är, och deltar som du själv känner är bekvämt. Målsättningen är att träffa andra som arbetar inom samma områden och möter liknande utmaningar samt att dela erfarenhet och lösningar. Lära av varandra. Att träffas för att hjälpa, stötta eller helt enkelt bara för att förstå vad andra funderar över. Detta tycker vi är viktigt.

Vi som står bakom eventet

Bakom eventet står företagare som arbetar med integrationsfrågor. Vi har tidigare genomfört Näringslivsuppropen i Malmö, Helsingborg och Stockholm samt 12-timmars samtalshackaton som kallas Sverige 3.0 med fokus på att bygga broar mellan integratörer och effektivisera deras integrationsarbete.

Praktiska ting

Ta med något gott, träffa massor av integratörer och få hjälp med ditt integrationsarbete eller hjälp andra med deras. Känner du dig extra godhjärtad så ta med lite extra för någon annan att smaka på. Vi ses på kullen framför Almedalens Hotell onsdagen den 4 juli klockan 14.00.

Hjälp gärna sprida detta till andra du känner hade varit intresserade.

Har du några frågor eller funderingar maila till Johanna Lööf på johanna@socialbusinesslab.se. Attenda evenemanget på Facebook via länk.

Välkommen!
Karsten
Johanna