Nyheter

Helsingborgspolitiker besökte SBL

By april 9, 2018 No Comments

Varje år besöker ett gäng helsingborgs-politiker lokala företag och organisationer som de är nyfikna på. Vi är superglada för att vi på Social Business Lab var en av de utvalda organisationerna i årets upplaga.

Sju lokalpolitiker från olika partier besökte oss under förra veckan på Mindpark. Calle Norling (verksamhetsansvarig) och Karsten Deppert (grundare av SBL) presenterade vilka problem nyanlända möter och hur vi kan lösa dem genom samverkan och integration. Mötet väckte många frågeställningar och funderingar hos politikerna. De blev framförallt intresserade av projektet ”Sverige 3.0” som vi hjälper till att anordna. Under ett Sverige 3.0-evenemang samlar vi olika individer, företag, organisationer, start-ups, stiftelser och så vidare som ser sig själva som integratörer. Dessa ska tillsammans försöka svara på tre olika frågeställningar under en dag; vilka arbetar med integration idag? Vad behöver de hjälp med? Och, hur kan de hjälpa varandra? Målet är att detta i förlängningen ska leda till integration som gynnar alla.

Vi är glada över besöket och välkomnar dem varmt tillbaka!

Sju halvtrötta men glada, intresserade och frågvisa helsingborgs-politiker som avslutar sin studiebesöksdag hos oss på Social Business Lab.