ProgrammeringSBL: Front-End

SBL:s kursdeltagare vinnare på OpenHacks Smartathon

By april 24, 2018 No Comments

OpenHack är ett koncept där olika grupper fokuserade på att lösa riktiga samhällsproblem så som föroreningar, transport, sophantering och vattenbrist med hjälp av IoT och teknik. I helgen gick OpenHack Helsingborgs smartathon av stapeln och caset fokuserades denna gång runt projektet H+ i Helsingborg. Projektets målsättning är att stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck ska förnyas och bli till en spännande, attraktiv och hållbar plats.

Den vinnande lösningen presenterades av Majad Inayat, som är en av deltagarna i vår Front End-utbildning, Hamed Yahyaei och Alex On.

– Vår lösning gick ut på hållbarhet, att folk kan få gratis biljett via skånetrafikens app genom att titta på bra reklamer som lär tittaren om grejer som är viktiga, som bland annat hur dekorering fungerar, hur sortering fungerar, och andra bra reklamer från företag. Reklamerna dyker upp i appen innan du köper biljett, så att man kan välja den möjligheten, eller så kan man köpa vanlig biljett.

Jag frågar Majad om han fick användning av kunskaperna han fått genom SBL:s Front End-utbildning.

– Jag fick absolut använding av mina programmeringskunskaper när vi löste vårt projekt. Jag blev med på evenemanget för att kunna använda mina kunskaper både till digitala lösningar men också till att bara lära mig mer om programmering och vad det kan användas till. Jag blev inte med för att vinna, men det var ju förstås en jätterolig bonus. Jag är jättetacksam för möjligheten SBLs programmeringskurs har gett mig via evenemang som Hackaton, det är fantastisk.

Majad är uppvuxen i Pakistan men har bott i Europa i några år. Han flyttade från Norge för tre år sedan och bor nu i Helsingborg tillsammans med sin fru och dotter. Majad har alltid gillat IT och teknologi och att kombinera detta med att bidra till en bättre värld har alltid varit en dröm för honom.

– Jag kan prata sju människospråk och tre datorspråk i dag, vilket jag tycker är roligt. Mitt mål med utbildningen är att få jobb i framtiden och att kunna använda mina kunskaper till att skapa en bättre värld.

Majad och hans team tog hem förstaplatsen.