Om oss

Vår historia började 2015 där grundaren Karsten Deppert under brinnande flyktingkris frågade sig själv vad han kunde göra för att främja integrationen. Han bjöd även in personer i sin omgivning att ställa sig själva samma fråga. Resultatet av samtalen som följde var att två behov identifierades. Plattformar för personer som engagerar sig i integration samt aktiviteter för nyanlända.

Under två olika namn, Integratörerna Helsingborg och Helsingborg Business Community har vi skapat mängder av aktiviteter, kontakter och möten. Med hjälp av Visionsfonden skapades Integratörerna Helsingborg med syftet att skapa ett nätverk för personer som arbetar aktivt med integration medan Helsingborg Business Community startade som en plattform för nyanlända att få hjälp att lära sig mer om Helsingborgs näringsliv, arbetsmarknad och förbättra sina språkkunskaper.

2017 startades Social Business Lab som en paraplyorganisation för de projekt som tidigare genomfördes under Integratörerna Helsingborg och HBG Business Community. Vi har lagt större fokus på att utveckla intresset och kompetensen inom programmering och digitalisering för barn och vuxna.

Möt oss på Social Business Lab

Calle Norling

Verksamhetsledare

``Alla våra projekt handlar om att utmana personer på olika sätt. Det mäktigaste är att ser hur eleverna på vår front-end-utbildning överstiger sina egna förväntningar och skapar grymma projekt. Jag brinner för att skapa förutsättningar för människor att förbättra världen för dem själva och andra. Jag skulle aldrig kunna vara utan ny kunskap``

Karsten Deppert

Grundare och rådgivare

``Jag brinner för att hjälpa andra människor och samhället växa. Det jag gillar bäst med SBL är allt vi gör med programmeringskurser. Jag tror på att ge så många som möjligt chansen att upptäcka programmering kan göra väldigt stor skillnad för arbetsmarknaden framöver. Men i dagsläget är det tyvärr så att de som har det bättre ställt har lättare att upptäcka programmering. Att göra programmering tillgängligt för fler är viktigt för både Sveriges och Europas framtid. Jag skulle inte kunna vara utan min kalender. Den har koll på mitt liv, och utan den skulle jag göra många människor besvikna``

Filippa Markai

Kommunikatör

Navid Modiri

Strateg