Kvinna och man skrattar, mannen håller i en mobiltelefon.
Om Social Business Lab

Innovativa projekt som gör verklig skillnad

Vi arbetar med att konceptualisera, driva och utvärdera projekt med fokus på förändringsarbete och social hållbarhet. Vår målsättning är att bidra till ett mer inkluderande samhälle genom att skapa nya möten och samtal. Genom att förändra sättet vi samtalar och samverkar kan vi förändra samhället.

För att nå framåt och nå ny kunskap måste man våga testa. Vår idé är att fungera som ett lab för social innovation. Vi driver både egna projekt och hjälper andra i deras projekt. Syftet med allt vi gör är att bidra med ny kunskap och en positiv samhällsförändring.

Vår historia

Vår resa började 2015 då grundaren Karsten Deppert mitt under den akuta flyktingkrisen frågade sig själv vad han kunde göra för att främja integrationen. Han bjöd in personer i sin omgivning att fundera över samma sak och resultatet var att två behov identifierades. Det krävdes plattformar och kontaktytor för personer som engagerar sig i integration samt aktiviteter för de nyanlända.

Under två olika namn, Integratörerna Helsingborg och HBG Business Community, har vi arrangerat flera aktiviteter och möten som resulterat i ökad förståelse, kontakter men även nya vänskaper och jobb.

Integratörerna Helsingborg var ett nätverk för personer som aktivt arbetade med integration. HBG Business Community skapades för att erbjuda en plattform för nyanlända att lära sig mer om Helsingborgs näringsliv, om arbetsmarknaden och att förbättra sina språkkunskaper.

Idag arbetar vi med tidigare nämnda och flera andra projekt under ett namn  – Social Business Lab. Läs gärna mer om våra olika projekt och tveka inte att kontakta oss om du har frågor, funderingar eller vill starta ett samarbete.

Möt teamet

Hej! Det är som jobbar med SBL. Vill du komma i kontakt med någon av oss? Du hittar våra kontaktuppgifter genom att klicka på bilderna nedanför.

Calle Norling

Verksamhetsledare

Alla våra projekt handlar om att utmana personer på olika sätt. Det mäktigaste är att ser hur eleverna på vår front-end-utbildning överstiger sina egna förväntningar och skapar grymma projekt. Jag brinner för att skapa förutsättningar för människor att förbättra världen för dem själva och andra. Jag skulle aldrig kunna vara utan ny kunskap.

Säg hej!
calle@socialbusinesslab.se
+46733 88 88 78

Karsten Deppert

Grundare & rådgivare

``Jag brinner för att hjälpa andra människor och se samhället växa. Det jag gillar bäst med SBL är allt vi gör med programmeringskurser. Jag tror på att ge så många som möjligt chansen att upptäcka programmering kan göra väldigt stor skillnad för arbetsmarknaden framöver. Men i dagsläget är det tyvärr så att de som har det bättre ställt har lättare att upptäcka programmering. Att göra programmering tillgängligt för fler är viktigt för både Sveriges och Europas framtid. Jag skulle inte kunna vara utan min kalender. Den har koll på mitt liv, och utan den skulle jag göra många människor besvikna``

Filippa Markai

Kommunikatör

Jag älskar att se hur våra projekt faktiskt gör skillnad för människor. Genom vårt mentor- och praktikprogram har jag fått möjligheten att följa personer i deras resa in på arbetsmarknaden i Helsingborg. Det är fantastiskt att få ta del av den enorma kompetens som finns, det har lärt mig väldigt mycket. Jag skulle aldrig kunna vara utan det personliga mötet.

Hör gärna av dig!
filippa@socialbusinesslab.se
+46703 43 19 97

Navid Modiri

Strateg

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth.