Nyheter

Social Business Lab växer (ännu) mer!

By april 12, 2018 No Comments

Vi fortsätter ständigt att experimentera med olika projekt för att göra så stor skillnad som möjligt i vårt samhälle. Projekten har gått från att vara många till att bli fler. Vi kan därför presentera den goda nyheten att Jasmeen har blivit ny projektassistent hos oss.

Välkommen in i Social Business Lab-familjen Yasmeen! Berätta om dig själv.

– Mitt namn är Yasmeen Khaseem och jag är 22 år gammal. Jag har fyra systrar och en broder samt lever tillsammans med dem. Jag tycker om att läsa och rita för att de hjälper mig bli av med stress, samt reflekterar min karaktär.

Yasmeen är palestinsk men kommer ursprungligen från Syrien. Yasmeen berättar att hon tycker att Syrien är ett vackert land men att hon och hennes familj var tvungna att fly på grund av kriget. Det var tufft att ta sig hela vägen men efter fem svåra månader nådde de äntligen målet – Sverige.

– Jag har varit här nästan tre och ett halv år. Först i början tyckte jag att det är svårt att leva här och kunde inte trivas på grund av att det var ett nytt land, ny kultur samt nytt språk. Men efter detta gick jag till Social Business Labs Språkcaféer för att lära mig språket, och jag lyckades lära mig lite svenska.

Förra året blev Yasmeen klar med sina svenskastudier och har nu sökt in för att läsa grafisk design på universitetet. Hennes tjänst på Social Business Lab är på 30% så både jobb och studier hinns med.

Yasmeen berättar avslutningsvis att hon känner att hon trivs här i Sverige efter att hon fått jobbet. Hon tycker det är kul att jobba på SBL och det bästa är att träffa nya människor och få nya erfarenheter.

– Jag ser fram emot att utveckla mitt språk, ha nya erfarenhet samt få nya kontakter genom arbetsmiljö. 

Yasmeen Quasem