Integration

Tack Sverige

By november 10, 2017 No Comments

I söndags möttes över 100 personer på Norrsken House för att prata integration i 12 timmar. Vilket är fantastiskt. Vad som är mer fantastiskt är sättet det görs på. Jag har varit med och arrangerat många olika event men det är sällan jag lämnar en lokal och kommer hem efter en 16h jobbdag lugn och fylld av energi.

Jag förvånades av hur lätt det var att göra eventet. Hur smidigt allt gick. Jag har låtit alla känslor och intryck landa och min samlade reflektion är att det beror på det engagemang och den omtanke som alla deltagare går in i rummet med. Det är ett sammanhang där fokus inte är på en scen utan på personerna i rummet. Att alla känner ett ansvar och en vilja att hjälpa varandra i sitt arbete med integration.

Sverige 3.0 är ett event som är görs av drivna volontärer och jag är så djupt tacksamma för alla som ställt upp, alla bidrag och sponsorer. För alla deltagare som öppnar upp sina hem för andra deltagare som de aldrig träffat och som betalar resor till deltagare som inte har råd.

Jag vill rikta ett enormt tack Norrsken, Carlsberg, Ben & Jerrys, Sales Support, Gålöstiftelsen, Second opinion, Gränslösa möten, Whitelines, Fryshuset & Eventomatic som välvilligt hjälpt oss att göra Sverige 3.0 möjligt.

Integration är en fråga som vi löser genom samverkan och tvärsektoriellt arbete. Det är inte en enskild aktörs ansvar och alla kan göra något. Vi behöver färre meningslösa debatter och fler produktiva dialoger.

/Calle